Fysik

Hydrogenspektrum

04. juni 2017 af Rensm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal op i fysik B mundtlig eksamen og et af de spørgsmål vi har fået stillet under "atomer" hedder

"hydrogenspektrum og energi i stationære tilstande i hydrogen"

men jeg kan virkelig ikke finde ud af hvad jeg skla skrive her?

Al hjælp er super værdsaaat, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2017 af peter lind

se bohrs atom model. Der er en god beskrivelse på https://en.wikipedia.org/wiki/Exponential_function


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2017 af mathon

                                         E=(13{,}6\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{m^2} \right )\; \; \; \; \; \; m,n\in\mathbb{N}\; \; \wedge \; \; n> m
Lymann-serien:
                                         n=1

Balmer-serien:
                                         n=2

Paschen-serien:
                                         n=3

Brackett-serien:
                                         n=4

......
  Bemærk:   E<0


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2017 af mathon

egentlig:
                      E=h\cdot c\cdot \frac{1}{\lambda }=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{n ^2}- \frac{1}{m^2} \right )

                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! h\cdot c\cdot R_{db}=\left (6{,}62607\cdot 10^{-34} \; Js \right )\cdot \left ( 2{,}99792\cdot 10^8\tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 1{,}09737\cdot 10^7\; \tfrac{1}{m} \right )=2{,}17987\cdot 10^{-18}\; J

                             2{,}17987\cdot 10^{-18}\; J\approx 13{,}6\; eV


Skriv et svar til: Hydrogenspektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.