Fysik

Lysstyrke og størrelsesklasse

06. juni 2017 af Tobias3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Jeg ved at L er den absolutte størrelsesklasse og l er den tilsyneladende. M er den absolutte lysstyrke og m er den tilsyneladende. Er der en sammenhæng mellem de 4?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Hvad er emnet?

ser lidt ud som astronomi og stjerner


Svar #2
06. juni 2017 af Tobias3 (Slettet)

Afstandsmåling i universet under fagene matematik og fysik

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2017 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at søge på størrelsesklasser på Google. Der er en beskrivelse på Wikipedia.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2017 af Jerslev (Slettet)

#0: du har byttet om på begreberne. Som regel angives størrelsesklasser som m og M, mens lysstyrker angives l (tilsyneladende lysstyrke) og L (absolut lysstyrke/luminositet).

Sammenhængen mellem m og M findes i det såkaldte afstandsmodul, der også involverer afstanden d (målt i parsec) : m-M=5log(d)-5.

Sammenhængen med lysstyrke går på, at M = -2,5*log(l(10pc)) + konstant, og m=-2,5*log(l(d))+konstant.

L, l og d er koblet gennem afstandskvadratloven l=L/(4*pi*d^2)

Skriv et svar til: Lysstyrke og størrelsesklasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.