Matematik

Sammenhæng mellem sider og vinkler i en retvinklet trekant

07. juni 2017 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg skal til matematik B mundtlig eksamen, og har brug for lidt hjælp til dette "spørgsmål".

Geometri:
1.Du skal gøre rede for sammenhængen mellem sider og vinkler i en retvinklet trekant.
2.Du skal desuden bevise sinusrelationen for ikke retvinklede trekanter.  

Jeg har fået af vide af min lærer, at 1. ikke konkret er pythagoras, men at det godt må nævnes - MEN, hvad skal jeg så snakke om ved 1.? 

Håber i kan hjælpe en pige, som er lidt ude og skide i matematik :-)
Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2017 af mathon

1.

    Når C er den rette vinkel.

            \small \sin(A)=\frac{a}{c}=\cos(B)

            \small \sin(B)=\frac{b}{c}=\cos(A)

            \small \tan(A)=\frac{a}{b}

            \small \small \tan(B)=\frac{b}{a}

           \small a=c\cdot \sin(A)=c\cdot \cos(B)

           \small b=c\cdot \sin(B)=c\cdot \cos(A)


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem sider og vinkler i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.