Fysik

achemedoslov

09. juni 2017 af Amalie1234324

Hejsa. Kan nogen forklar mig hvad de forskellige er. Jeg ved at g er tyngdeacceleaertion, og at V er volumen,og at p er densiteten. Men spørgsmålet er V er volumen, men volumen af hvad? er det væsken eller genstanden. P er densiteten men af hvad?  Fopdrift=p*V*g


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Der er ikke noget der hedder achemedoslov, det hedder Archimedes lov

V er volumen af genstanden OG den fortrængde væske. 

Tyngde kraften på legemet er F = m *g

OPdriften er Fop = \rho*V*g   og \rho er densiteten af væsken 


Svar #2
09. juni 2017 af Amalie1234324

Hej Tak for hjælpen. Skal no huske til næse gang, at det hedder "archimedes lov". Men har et spørgsmål til. Hvad siger archimedes lov, da jeg tror jeg har misforstået den


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2017 af PeterValberg

Archimedes' lov siger,
at når et legeme helt eller delvis nedsænkes i en væske,
taber det lige så meget i vægt, som den fortrængte væskemængde vejer. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2017 af mathon

#3 er en yderst brugbar regneformulering af Archimedes' Lov.

En fysisk formulering for et helt nedsænket legeme \small \rho _{legeme}>\rho _{v\ae ske} med volumen \small V
er:
                        Opdriften er lig med tyngden af den fortrængte/tilsideskubbede væskemængde.

matematisk:
                         \small \small F_{op}=m_{v\ae ske}\cdot g=V\cdot \rho _{v\ae ske}\cdot g

Specielt for flydning \small \rho _{legeme}<\rho _{v\ae sk\! e}:

         Opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af legemet

matematisk:
                         \small F_{op}=V_{under}\cdot \rho _{v\ae sk\! e}\cdot g=V\cdot \rho _{legeme}\cdot g
hvoraf:
                                       \small \frac{V_{under}}{V} = \frac{\rho _{legeme}}{\rho _{v\ae sk\! e}}


Skriv et svar til: achemedoslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.