Matematik

Vandforbrug i Brusebadet

11. juni 2017 af Safi02 - Niveau: 9. klasse

Astrid tager brusebadet hver morgen. I brusebadet bruger hun ca.14 L vand i minuttet.

1. Hvor mange liter vand bruger Astrid på et brusebad, der varer 8 minutter og 30 sekunder?

Astrids far fortæller, at vandet til brusebadet koster ca. 10 øre pr.liter. Han synes derfor at Astird højst skal tage brusebad i 5 minutter hver morgen.

2. Du skal vise med beregning, at et brusebad på 5 minutter koster ca. 7 kr.

3. Skriv en funktionsforskrift, som Astrid kan bruge til at beregne, hvor mange pengebrusebade på 5 minutter koster.

På en hjemmeside læser Astrid, at man med en sparebruser kan bruge 8 L vand i minuttet. Sparebruserne koster 995 kr. 

4. Hvor mange minutter og sekunder kan Astird tage brusebad med sparebruseren for 7 kr?

5. Undersøg, hvor mange brusebade på hver 5 minutter Astrid skal tage, før sparebruseren er tjent hjem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2017 af mathon

Oplys hvad du har regnet.


Svar #2
11. juni 2017 af Safi02

Please hjælp kan ikke finde ud af dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2017 af mathon

1.
       Forbrug:  \small \left ( 8\tfrac{1}{2}\; min \right )\cdot \left ( 14\; \tfrac{L}{min} \right )=
                         


Svar #4
11. juni 2017 af Safi02

tak kan du også lave resten, det vil hjælpe rigtige meget


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2017 af Mathias7878

2) Hvis en liter koster ca. 10 øre, og hun bruger 14 liter i minuttet, vil det koste 1,4 kroner pr minut. 

Pris5min = 1.4 * 5 = 7 kr

3) Du skal bruge en lineær funktion: y = ax+b til at beskrive sammenhængen

4) Prøv resten selv ellers lærer du ikke så meget :)

- - -

 

 


Svar #6
11. juni 2017 af Safi02

Ok men har brug for hjælp

med 3,4 og 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2017 af StoreNord

Ifølge opgave 2:                1 bad koster 7kroner

          opgave 3                  n bade koster  n*7 kroner


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2017 af StoreNord

opgave 4)

    De 8 liter vand koster 8*0,10 = 0,8 kr

    Vand for 0.8 kroner varer                                                     1  minut

    Vand for    1 kroner varer                                               1/0,8  minutter

    Vand for    7 kroner varer             1/0,8 * 7                           ?   minutter

    Omregn selv minutter til minutter og sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2017 af StoreNord

Vand for    7 kroner varer             1:0,8 * 7                           8.75   minutter,  eller:

8,75 minutters bad koster                 7:0,8 kroner

     1 minutters bad koster                 7:0,8 : 8,75                        =              ? kroner

     5 minutters bad koster                 7 : 0,8 : 8,75 * 5                   =              5 kroner

Hvornår koster x bade med den nye bruser +995 kroner  det samme som x bade med den gamle bruser.

                   x*5 + 995 = x*7


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2019 af ZandraZiegler

Hvordan kan 8,75 minutter koste 8,75 kr. når 8,75 minutter også koster 7 kr.?? er virkelig forvirret... ;D


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2019 af Soeffi


Svar #12
29. august 2019 af Safi02

2 år senere


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2021 af Tropaic

5 år senere


Skriv et svar til: Vandforbrug i Brusebadet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.