Matematik

vækstmodeller

13. juni 2017 af miljoi - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan svare på det her spørgsmål (Vedhæftet billede), forstår ikke helt hvad sammenhængen og lighederne er. PLEASE HJÆLP!

Vedhæftet fil: VÆKSTMODELLER.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2017 af Mathias7878

I den lineære funktion: y = ax+b og den eksponetielle funktion: y = b*a^x, er b i begge tilfælde skæringen med y-aksen og dermed en lighed. Hvor a i den lineære funktion angiver hældningskoefficienten, som er konstant, er a i den eksponetielle funktion i stedet for fremskrivningsfaktoren, som enten angiver en procentvis stigning eller fald.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2017 af Number42 (Slettet)

y = b x^a er så potensfunktionen som for x =0 giver y=0; funktionen stiger eller falder ikke så hurtigt som eksponential funktionen men hurtigere end den lineære..


Skriv et svar til: vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.