Matematik

Frihedsgrader - Statistik

13. juni 2017 af RuneTrold (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan fortælle mig hvor frihedsgrads graferne kommer fra?

Mvh 
Rune


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2017 af SuneChr

Graferne har en forskrift, som er en såkaldt gammafunktion multipliceret med  x^{\frac{1}{2}f-1}\cdot e^{-\frac{1}{2}x}
hvor f er antallet af frihedsgrader, som anført på graferne.
Arealet under grafen, for et vilkårligt f, fra 0 til uendelig, er 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2017 af Soeffi

#0 Jeg går ud fra, at det er Chi-i-anden fordelingen.

Antag at du har stokastisk variable, Xi, der er standard normalfordelte. Der vil gælde, at kvadratsummen: Y = X12 + X22 +...+Xn2 er Chi-i-anden fordelt med n-1 frihedsgrader. I en Chi-i-anden test er test-variablerne indrettet, så de er standard normaltfordelt. For n gående mod uendelig vil Y tilnærmelsesvis være norrmaltfordelt med middelværdien = antal frihedsgrader som vist nedenunder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2017 af fosfor (Slettet)

f er forkert angivet på graferne. Det skulle være f/2 = 1, 3, 5, 10


Skriv et svar til: Frihedsgrader - Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.