Matematik

Reduktion

14. juni 2017 af tømrerpølsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Er lige kommet igang med C- niveau i mat og døjer lidt med et par forskellige reduktioner.

De er relativt simple, men jeg skal lige have banket principperne ind i hovedet.

F.eks.: a(b-2) - (a-2)b

Jeg ved at facit er -2a+2b, men er lidt usikker på hvordan man når dertil. Altså, jeg ved godt man ganger ind i parentesen, hæver den, og så reducerere, men det er vejen dertil jeg er usikker på.

Er jeg forket på den, når jeg undervejs får dette: ab-2a-a+2b?

Kan nogen forklare hvordan det gribes an her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af peter lind

Det sidste bliver -(a-2)b = -(ab-2b) = 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2017 af Mathias7878

a(b-2)-(a-2)b = ab - 2a - ab +2b = -2a+2b

Når du ophæver en minus parentens, skal fortegene ændres, dvs. + bliver til - og omvendt

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2017 af Mathias7878

Du kan evt. bruge: https://www.symbolab.com/solver/equation-calculator til at tjekke efter om du har regnet rigtigt. De viser endda mellemregninger og dermed, hvordan du kommer frem til resultatet. Det er en meget brugbar hjemmeside! :)

- - -

 

 


Svar #4
14. juni 2017 af tømrerpølsen (Slettet)

Fedt! Tak! Den side der forklarer det super godt, alletiders. Kan godt se nu jeg missede et "b" i mellemregningen nu..


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.