Matematik

Bevis for cosinusrelationerne i en retvinklet trekant

14. juni 2017 af AmaraB - Niveau: B-niveau

Hejsa allesammen :)
Jeg skal op i mundtligt Matematik B, jeg skal bevise cosinusrelationerne i en retvinklet trekant, og ville derfor høre jer ad, om denne video også er det bevis for en retvinklet trekant? Hvis det ikke er, kan i så hjælpe mig med den jeg skal bruge?  

https://www.youtube.com/watch?v=wS5VtILsoyA


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af mathon

…ja fra 4:07…


Svar #2
14. juni 2017 af AmaraB

https://www.youtube.com/watch?v=UPuWV7CMPnU&t=110s

Har fundet denne video, er den ikke den korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis det vitterligt er "cosinusrelationerne i en retvinklet trekant" der bliver spurgt til, så husk at sig, at hvis en trekant er retvinklet, så er der altid noget der er simplere at bruge end cosinusrelationerne, når sider og vinkler skal bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2017 af mathon

For \small C=90^\circ
                   brug:
                           \small \cos(A)=\sin(B)= \frac{b\cdot \sin(C)}{c}=\frac{b}{c}

                           \small \cos(B)=\sin(A)= \frac{a\cdot \sin(C)}{c}=\frac{a}{c}


Svar #5
15. juni 2017 af AmaraB

Taak alle sammen 


Skriv et svar til: Bevis for cosinusrelationerne i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.