Matematik

Absolut og relativ?

15. juni 2017 af Cavalia - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg forstår simpelhen ikke hvad aboslut og relativ tilvækst er?

Jeg ved godt at absolut er s-b

og relativ er r = f-1

Men hvad betyder de, og hvad er meningen med dem?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2017 af StoreNord

Absolut tilvækst måles i cm. Relativ tilvækst måles i % af det gamle.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2017 af SuneChr

Lad os tage et eksempel.

A spiste før en chokoladebar om dagen. Nu spiser A to chokoladebar'er om dagen.
A har sat sit forbrug op med (2 - 1) = 1 (absolut), eller med  \frac{2-1}{1}\cdot 100\%=100\% (relativ)
 

B spiste før to chokoladebar'er om dagen. Nu spiser B fire chokoladebar'er om dagen.
B har sat sit forbrug op med (4 - 2) = 2 (absolut), eller med  \frac{4-2}{2}\cdot 100\%=100\% (relativ)

A og B har vidt forskellige slikvaner, (absolut) men har åbenbart ens slikvaner, (relativ).
I nogle undersøgelser viser de absolutte tal et mere rigtigt billede af de faktiske forhold end de relative tal.
Man siger, at man kan få dén statistik, som man selv ønsker. Det benytter f.eks. nogle magthavere sig i vid udstrækning af.
 


 


Skriv et svar til: Absolut og relativ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.