Matematik

Sandsynlighedsteori

16. juni 2017 af soule (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg skal til eksamen i mundtlig mat og mangler at lave denne opgave om sandsynligheder

opgaven:

Antag to hændelser A, B med P(A)=0,3   ;  P(B) = 0,4  ;  P(A∩B) = 0,1

a) Gengiv hændelserne i et Venn diagram og udled formlen for beregning af komplementær hændelsen P(A-) og beregn denne 

b) forklar koncepterne P(A∪B) og P(A/B) på venn-diagrammet og beregn størrelsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2017 af Stats

Meningen med tegningerne er netop at du visuelt kan få et overblik over dine beregninger og dermed verificere dine resultater.

a)

Tegningen er op til dig...

Udledning af komplementær mængden:
For to disjunkte mængder A og Ac har du P(Ω) = P(A∪Ac) = P(A) + P(Ac) = 1 ⇔ P(Ac) = 1 - P(A)

b)

Forklaringen er op til dig

Formlerne du skal bruge:
P(A∪B) = P(A) + P(B) - P(A∩B)
P(A/B) = P(A) - P(A∩B)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2017 af PeterValberg

Noget i denne stil måske

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Skriv et svar til: Sandsynlighedsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.