Matematik

Matematik Målet

18. juni 2017 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Nogle der vil hjælpe mig med matematik.

2.6

Når en bold presses mod en netmaske, ændre masken form til en cirkel med samme omkreds som kvadratet.

Vis med en beregning, at en fodbold med en diameter på 22 cm ikke kan passere netmaskerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Du skal bruge maskernes størrelse fx x*y og så beregne længden af summen af siderne O = 2x+2y

hvilket du skal sammenligne med fodboldens cirkulære omkreds ( Ob = Pi d = 22 Pi)


Svar #2
19. juni 2017 af emil2003 (Slettet)

Hej er der en sød sjæl der gider og lave den her opgave for mig. Ps det er matematik

når en bold presses mod en netmaske, ændre masken form til en cirkel med samme omkreds som kvadrat og kvadraten har 12 cm på hver sin side.

vis ved beregning, at en fodbold med en diameter på 22 cm ikke kan passere netmaskerne.

pls hjælp mig kan ikke finde ud af den og har prøvet 100 gange

Jeg ville blive rigtig glad hvis i/du hjalp mig!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Jeg prøver igen

Boldens omkreds er 22 Pi = 22* 3,141592 = det kan du vel

Netmaskerne omkreds er 4* 12 = 48

Hvad er størst? Det er boldens omkreds, den kan altså ikke gå igennem en nætmaske


Svar #4
19. juni 2017 af emil2003 (Slettet)

Tusind tak! forsat god aften og du må have en god dag i morgen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2017 af SuneChr

.SP 190620172228.PNG

Vedhæftet fil:SP 190620172228.PNG

Svar #6
19. juni 2017 af emil2003 (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2017 af SuneChr

# 6
Illustrationen # 5 burde vel tale for sig selv.
Et kvadrat med siden 12 har omkredsen 4·12
En cirkel, med samme omkreds, har en diameter, d, bestemt ved  π·d = 4·12
Da nu d = 4·12/π < 22 (boldens diameter), kan bolden ikke passere hullet i nettet. 


Skriv et svar til: Matematik Målet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.