Matematik

Komplekse tal

18. juni 2017 af Summerella (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!
Er der en der kan fortælle mig hvordan man er nået frem til z=w-b/2a
Forstår virkelig ikke hvordan man er kommet frem til det...
Tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: IMG_1281.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2017 af peter lind

Nu er jeg ikke rigtig klar over hvor det går galt for dig. Det er simpelthen løsningen af en 2.gradsligning hvor du kan tage precis de samme skridt som for reelle tal. Hvis du tager den øverste ligning gælder der jo c2 = 0 <=> c = 0 her med c = 2az+b  Dette gælder også for komplekse tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2017 af SuneChr

Kvadreres parentesen i det vedhæftede fås ligningen:
(4a2)z2 + (4ab)z + b2 = 0
som løses ved diskriminantmetoden og har to løsninger.
 


Svar #4
18. juni 2017 af Summerella (Slettet)

Forstår ikke hvordan man kommer fra w^2=d til z=w-b/2a... måske har du allerede skrevet det, men forstår det stadig ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2017 af Number42 (Slettet)

ALtså, for det første kommer man ikke til z=w-b/2a man kommer til z= (W-b)/(2 a) og det er jo ikke så mærkeligt regner vi baglæns får vi

2 a z = W-b <=> 2 a z + b = w


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.