International økonomi

Offentlige udgifter indflydelse på BNP

20. juni 2017 af ayd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her og er i tvivl om hvordan offentlige udgifter egentlig påvirker BNP. Når f.eks. Danmarks offentlige udgifter stiger, vil det så påvirke vores BNP positivt eller negativt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2017 af Walras

På kort sigt vil det påvirke BNP positivt, da det vil øge efterspørgslen i samfundet. På lang sigt vil det nok påvirke BNP negativt, fordi BNP på lang sigt er bestemt fra udbudssiden, hvorved arbejdskraften helst skal være, hvor der er mest value added. 

Umiddelbart er det dog ikke trivielt at svare på, da det nok vil komme an på, i hvilket land vi er i. Ovenstående er nok korrekt for Danmark. Men hvis du ser på lande, hvor der ikke er lov og orden, og hvor de offentlige institutioner som skal understøtte væksten i samfundet ikke er på plads, da vil det nok bidrage positivt selv på lang sigt, hvis forøgelsen af de offentlige udgifter bruges til at etablere bedre vilkår for erhvervslivet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2017 af MikkelRolandEgesberg (Slettet)

BNP (GDP PÅ ENGELSK) også kaldet bruttonationalproduktet på dansk, som er samfundets/landets aarlige produktion i 1 år, skrives også på denne formel BNP=C+I+G+X-M.....G ER DET OFFENTLIGE FORBRUG, C ER PRIVATFORBRUG, I ER INVESTERINGER, X ER EKSPORTEN OG I IMPORTEN

Skriv et svar til: Offentlige udgifter indflydelse på BNP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.