Matematik

Blandingsforhold

29. juli 2017 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har 1000 partikler som hedder A og B  og de blandes i blandeforholdet (A:B) 1:1, 5:1 og 10:1

Hvordan finder jeg ud hvad hvor mange A og hvor mange B er der  f.eks. i blandingsforhold 5:1. ..

1:1 er lige mange dvs. 500 A og 500 B


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2017 af SuneChr

A : B  =  5 : 1
vil sige, når vi har 5 dele af A, har vi 1 del af B
altså 5 + 1 = 6 dele i alt.
Andelen af A er da 5/6 af 1000 partikler
og andelen af B er 1/6 af 1000 partikler

Hvis f.eks. man skal lave saftevand af et koncentrat, og det skal blandes i forholdet 1 : 4
tager man 1 mål saft og tilsætter 4 mål vand. Blandingen fylder da i alt 5 mål.
1 mål kan f.eks. være et drikkeglas. Målet er ligegyldig, blot samme mål bruges til begge ingredienser.
Til fremstilling af 1 liter saftevand skal da benyttes 2 dL koncentrat + 8 dL vand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juli 2017 af mathon

                    \small \{5,1\}\cdot \frac{1000}{SU\! \! M\left (\{5,1\} \right )}=\{833,167\}

                    \small \{10,1\}\cdot \frac{1000}{SU\! \! M\left (\{10,1\} \right )}=\{909,91\}


Skriv et svar til: Blandingsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.