Matematik

vektorer?

12. august 2017 af Zapppppp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg forstår godt at en vektor a har koordinaterne \binom{a}{b} men hvorfor er det så man skriver \overrightarrow{a} = a+b hvad betyder det udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2017 af StoreNord

koordinaterne \binom{a}{b}                    sku nok være komposanterne a og b.

\overrightarrow{a} = a+b                     sku nok være  \overrightarrow{c} = \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2017 af Anders521

Hejsa,

Hej jeg forstår godt at en vektor a har koordinaterne  \binom{a}{b}  men hvorfor er det så man skriver  \overrightarrow{a}=a+b  hvad betyder det udtryk?

Der er ting der blandes sammen:  notationen \overrightarrow{a} er en økonomisk måde at skrive vektor på fremfor \binom{a}{b}. For andet kan man skrive \overrightarrow{a} som en lineær kombination at basisvektorerne \overrightarrow{i} og \overrightarrow{j} dvs. at \overrightarrow{a}=a\cdot \overrightarrow{i} + b\cdot \overrightarrow{j}


Skriv et svar til: vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.