Matematik

For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x) = k

19. august 2017 af Juliep14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber I kan hjælpe!

Jeg fumler lidt med en opgave som lyder følgende:

For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k

1) ingen løsninger 2) netop én løsning 3) netop 2 løsninger

resultaterne skal give:

1) k > 6

2) k = 6

3) k < 6

I den forrige opg. er der givet en ligning som lyder: f(x) = - x^2 + 6x - 3, (f(x)=5) hvor jeg har fået x til at være enten 2 eller 4. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2017 af janhaa

2) f(x) = 6 = k

en løsning

1) ingen løsning, k > 6

3)

to løsninger, k < 6


Svar #2
19. august 2017 af Juliep14 (Slettet)

Men mit spørgsmål er, hvordan jeg kommer frem til resultaterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2017 af janhaa

sett inn i lkingene og løs...enkelt og greit...


Svar #4
19. august 2017 af Juliep14 (Slettet)

Og hvordan ville du gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2017 af janhaa

#4

Og hvordan ville du gøre det?

du


Svar #6
19. august 2017 af Juliep14 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte det ind i ligningerne..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2017 af Anders521

Hej igen Juliep14,

husk de forrige de opgaver du stillede spørgsmål til: diskriminanten! Ha' en go' weekend.


Skriv et svar til: For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x) = k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.