Matematik

Differentialregning

20. august 2017 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjææææælp! 

a) i hvilket punkt på grafen for f(x)^2 har tangenten en hældning på -12? det er vel i punktet (6;36).

b) Bestem ligningen for tangenten i dette punkt.

c) bestem koordinaterne til det punkt, hvor tangenten skærer 2. aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg formoder, du mener f(x) = x2.

a) Det er ikke rigtigt, men prøv at tegne parablen op og se på tangenthældninger flere steder. Du behøver ikke, at tegne for x i intervallet -6 til 6, du kan nøjes med -3 til 3 og så se på, hvor tangenthældningen er -4. Så kan du se, hvor din fejl er.

b) Opstil ligningen y=ax+b og indsæt x, y og a. Så kan du finde b.

c) brug resultatet fra b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2017 af mathon

a)
               f{\, }'(x)=2x
               f{\, }'(x_o)=2x_o=-12
                              x_o=-6

b)
punkt-hældningsformlen:

              y-36=-12\cdot (x-(-6))

              y=-12\cdot x-72+36

              y=-12 x-36

c)
    tangentskæring med 2.-aksen:

              y=-12 \cdot 0-36
              y=-36
           


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.