Matematik

Bestem y og x

24. august 2017 af martinier - Niveau: C-niveau

hejsa 

i en matematik aflevering har jeg fået følgende spørgsmål.

grafen for potensfunktionen går gennem punkterne (1,9) og (16,18)

A. bestem tallene a og b

B. bestem y når x=81 Bestem x når y=45.

Det er kun underspørgsmål b jeg behøver hjælp med.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2017 af SuneChr

Hedder potensfunktionen
y = b·xa
løser man
y = b·81a
og
45 = b·xa


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2017 af mathon

                  \small \small y=9\cdot x^{\frac{1}{4}}

                  \small y=9\cdot 81^{\frac{1}{4}}

       


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2017 af mathon

                  \small \small x=\left ( \frac{y}{9} \right )^4

                  \small x=\left ( \frac{45}{9} \right )^4


Skriv et svar til: Bestem y og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.