Fysik

Strøm

25. august 2017 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

En energikilde sender en konstant strøm på 2 A i 10 sekunder gennem en pære og pæren afsætter 2,3 kJ i form af lys og varme.

a) hvor stor er spændingsforskelen over pæren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2017 af Jerslev (Slettet)

Hvad tænker du om opgaven?

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2017 af swpply (Slettet)

U = E/Q

hvor U er spændingsforskelen over pæren, E er energien afsat i pæren, og Q er ladningen der har passret pæren.

I = Q/ΔT

hvor I er strømstyrken og ΔT er de fermøse 2s.

Prøv om du ikke kan kombinere disse to udtryk og derved bestemme U.

NB. hver opmærksom på enheder :-)


Svar #3
25. august 2017 af bradapete (Slettet)

#1 Hvad tænker du om opgaven?

Tænker, at jeg skal bruge formlen U=E/Q - eller er jeg helt væk? det er noget tid siden jeg havde om ellære ...

Q=l*t= 2A*10s=20 C

Derefter Q=E/Q=2300 J/20C = 115 V - så der er en spændningsforskel på 115 V?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2017 af swpply (Slettet)

Det ser helt korrekt ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2017 af Number42 (Slettet)

Det er ikke så svært:

Spændingen over pæren kaldes her U og energien er U*I*10 = 2300 J

U = 230/2= 115 V 


Skriv et svar til: Strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.