Matematik

potenser

28. august 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

lysets fart er 300000000 = 3,0 ' 108  m/s 

omregn lysets hastighed til enhederne km/s og km/t 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2017 af swpply (Slettet)

Der går 1000 m på en km. 

Der er 60 s på ét minut og 60 minuter på én time, hvorfor er går 3600 s på én time (60*60 = 3600).

Du kan bruge denne information til at skrive.

1\,m = \frac{1}{1000}\,km

og

1\,s = \frac{1}{3600}\,timer,

hvorfor at

\begin{align*} 1\tfrac{m}{s} &= \frac{3600}{1000}\,\tfrac{km}{time} \\ &= 3.6\,\tfrac{km}{time} \end{align*}

Prøv om du kan bruge dette til at løse dit problem :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2017 af mathon

         \small c=3{.}0\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}=3{.}0\cdot 10^8\; \tfrac{10^{-3}\; km}{s}=3{.}0\cdot 10^5\; \tfrac{km}{s}

         \small c=3{.}0\cdot 10^5\; \tfrac{km}{s}=3{.}0\cdot 10^5\; \tfrac{km}{3600^{-1}\; t}=1{.}08\cdot 10^9\; \tfrac{km}{t}

        


Skriv et svar til: potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.