Matematik

Hvor meget fylder Anders?

29. august 2017 af AlmægtigeAsta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa :)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. 

Hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders? 

Sabelkassens indvendige rumfang er 1,7 m3 
Anders vejer 50 kg.
Et menneske har en massefylde på ca. 1,06 kg/dm3

Forklar gerne simpelt, så det er rimelig nemt at forstå.
Håber du kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

1,06 kg/dm3 betyder at 1 dm3 af Anders vejer 1.06 kg
Dvs. hvis Anders' størrelse er n dm3 så vejer han 1.06·n  kg.

Derfor gælder 1.06·n = 50   ⇔    n = 50/1.06 = 47.17

Dvs. Anders størrelse er 47.17 dm3
Kassens størrelse er 1.7 m3 = 1700 dm3

Den procentvise del af kassen han fylder er altså
47.17 dm3 / (1700 dm3) = 0.0277 = 2.77 %


Svar #2
29. august 2017 af AlmægtigeAsta (Slettet)

Mange tak, det var en stor hjælp :)


Svar #3
29. august 2017 af AlmægtigeAsta (Slettet)

Men vent, Hvordan kan han kun fylde 2,77% af en 1,7 m3 kasse? Så ville han jo være helt lille? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2017 af SuneChr

Jo, - den er go' nok. Der kan pakkes 36 Anders'er sammen i kassen.
Det er nok værd at tilføje: I hvert fald i teorien. Så er vi på den sikre side.


Skriv et svar til: Hvor meget fylder Anders?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.