Matematik

Isoler a i formel

01. september 2017 af Anne60 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg kan simpel ikke finde ud af, hvordan jeg isolerer a i denne formel:

k=k*(3+a(x-x))

Jeg skal bruge det som et led i en opgave, men jeg kan ikke komme videre uden at finde a.

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2017 af StoreNord

a(x-x)   = 0      da       x-x=0

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2017 af SuneChr

Ved at gange ind i parentesen vil man, efter reduktion, ende med

\textup{a}=\frac{-2}{\textup{x}-\textup{x}}           men er ikke defineret med en nævner lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2017 af SuneChr

# 2 fortsat
Ved at forlænge brøken med (- 1) bliver tælleren positiv, men nævneren forandres ikke.
Vi er ude i det rene "Alice i Eventyrland", hvor uendeligheden lurer i de mest bizare krinkelkroge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

#0 Kan du ikke give lidt flere oplysninger? Hvordan indgår ligningen i opgaven?


Skriv et svar til: Isoler a i formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.