Matematik

Vektor

04. september 2017 af hanadmi (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan ikke finde ud af opgaverne, så er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af fosfor (Slettet)

3a) Slå formlen for vinklen mellem to vektorer op, og indsæt de givne vektorer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2017 af mathon

             \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5\\0 \end{pmatrix}=2\cdot 5+4\cdot 0=10

              \small \left |\overrightarrow{a} \right |=\sqrt{2^2+4^2}=\sqrt{20}=2\sqrt{5}

              \small \left |\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{5^2+0^2}=5


Svar #3
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

hvad med opgave 1? 


Svar #4
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

opgave 1? hvordan laver jeg den


Svar #5
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

#2

             \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5\\0 \end{pmatrix}=2\cdot 5+4\cdot 0=10

              \small \left |\overrightarrow{a} \right |=\sqrt{2^2+4^2}=\sqrt{20}=2\sqrt{5}

              \small \left |\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{5^2+0^2}=5

hvad med opgave 1 og 2? hvordan regner jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2017 af mathon

Når Q(x,y) er et vilkårligt punkt på linjen,
er
            \small \overrightarrow{PQ}=\begin{pmatrix} x+4\\ y-1 \end{pmatrix} en retningsvektor for linjen.
da
            \small \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix} er en normalvektor til linjen 
heraf
             \small \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{PQ}=\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x+4\\y-1 \end{pmatrix}=0


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.