Matematik

f(x)=(2x+1)*ln(x)

04. september 2017 af soer381k - Niveau: A-niveau

en funktion er bestemt ved f(x)=(2x+1)*ln(x)

skal bestemme f´(1)

er det rigtigt at f´(x)= 2 * 1/x     ?

og så f´(1)= 2 * 1/(1) = 2  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2017 af mathon

           \small \small f{\, }'(x)=2\cdot \ln(x)+\tfrac{2x+1}{x}=2\ln(x)+\tfrac{1}{x}+2\; \; \; \; \; \; x>0

           \small f{\, }'(1)=2\cdot \ln(1)+\tfrac{1}{1}+2=0+1+2=3


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2017 af peter lind

Nej. Brug reglen om et produkt af to funktioner h(x) = f(x)*g(x)   h(x)' = f(x)'(g(x) + f(x)*g'(x) her med f(x) = 2x+1, g(x) = ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det er faktisk det, #1 gør. Jeg ville dog foretrække, at #1 havde gjort som #2 gør. Det er trådstater bedre tjent med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2017 af peter lind

De to indlæg blev faktisk skrevet samtidige. mathon fik bare trykket på returtasten nogle sekunder før mig


Skriv et svar til: f(x)=(2x+1)*ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.