Matematik

Integralregning

04. september 2017 af LEPC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er gået lidt i stå i følgende opg, er der nogle der kan hjælpe?

Opgaven lyder som følgende:

På figuren ses grafen for funktionen f og g. Beregn vha. satmfunktionen, arealet af den grå punktmængde når:

f(x)= 2x og g(x)= (1/2)x


Svar #1
04. september 2017 af LEPC (Slettet)

Har beregnet grænserne den øvre grænse til 4 og den nedre til 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af Mathias7878

Find F(x) og G(x) og derefter find integralet:

\int_{1}^{4}f(x)-g(x)dx

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af Mathias7878

Note til #2

Hvis resultatet bliver negativt, skal du bare bytte om på f(x) og g(x), altså g(x)-f(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2017 af SuneChr

Man bemærker symmetrien, thi
\left ( \frac{1}{2} \right )^{x}=2^{-x}
f (- x)  =  g (x)
       og
f (x)  =  g (- x)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.