Matematik

vektor

04. september 2017 af hanadmi (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der har en ide om hvordan jeg regner opg 1 og 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2017 af peter lind


Svar #2
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

#1

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2017 af peter lind

1. n er en normalvektor så linjens ligning er givet ved (x-OP)=0

2.vektor  AB er en retningsvektor og dens tværvektor er en normalekto til linien


Svar #4
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

#3

1. n er en normalvektor så linjens ligning er givet ved (x-OP)=0

2.vektor  AB er en retningsvektor og dens tværvektor er en normalekto til linien

hvordan regner du det så ud? forstår ikke


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. september 2017 af peter lind

Du indsætter n , x vektoren for stedkoordinaten og OP = (-4,1) så du får (1, -2)·( (x, y)- (-4,1) ) = 0


Svar #6
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

#5

Du indsætter n , x vektoren for stedkoordinaten og OP = (-4,1) så du får (1, -2)·( (x, y)- (-4,1) ) = 0

hvad med opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2017 af peter lind

den løses på samme måde


Svar #8
04. september 2017 af hanadmi (Slettet)

#7

den løses på samme måde

forstår ikke helt hvordan jeg skal regne den ud


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2017 af peter lind

Vektor AB's  tværvektor er normalvektor svarende til n i opgave 1. Som en kendt sted kan du bruge enten A eller B. Så indsætter du bare i ligningen som tidligere


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2017 af Anders521

Hejsa

mht 2) prøv følgende link til parameterfremstilling for linjen

https://www.youtube.com/watch?v=L3sYYkxbnRY


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.