Matematik

hjælp til opgave koordinatsystem

08. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

har en opgave jeg gerne vil have hjælp til 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2017 af mathon

til indtegning i koordinatsystem
er
                  \small l\! :\; y=\tfrac{3}{5}x+6    anvendelig

\small l har normalvektorerne

                  \small \overrightarrow{n_1}=\begin{pmatrix} 3\\-5 \end{pmatrix}  og  \small \overrightarrow{n_2}=\begin{pmatrix} \frac{3}{5}\\-1 \end{pmatrix}

Den halvplan, som disse peger ind i afsat med begyndelsespunkt på \small l
er \small l{}'s positive halvplan.


Svar #3
08. september 2017 af sandrai

hvordan fandt du ud af det? 


Svar #4
08. september 2017 af sandrai

i Wordmat har jeg fået lavet denne, men ved ikke om den kan bruges? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2017 af mathon

Hvis punktafstandene til \small l regnes med fortegn
finder du, hvilken halvplan hvori punkterne er beliggende:

hvis

                \small dist\left ( l,P(x,y) \right )=\frac{3x-5y+30}{\sqrt{3^2+(-5)^2}}>0     er P beliggende i \small l{}'s positive halvplan

                \small \small dist\left ( l,P(x,y) \right )=\frac{3x-5y+30}{\sqrt{3^2+(-5)^2}}<0     er P beliggende i \small l{}'s negative halvplan


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2017 af StoreNord

Prøv Geogebra

hjælp til opgave koordinatsystem.png


Skriv et svar til: hjælp til opgave koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.