Matematik

Gyldne snit og binomialfordeling

10. september 2017 af charizard123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?
https://gyazo.com/8d236bb85acf2b7ec8bb7905470e4959

Og denne?

https://gyazo.com/6f457e8b91bba83539a6e968fcd2df24


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af janhaa

8. 

n like og uavhengige forsøk med p=1/6

P(X>=5) = p(X=5)+P(X=6)+...+p(X=10)

der

P(X=5)=\binom{10}{5}\left ( \frac{1}{6} \right )^5\left ( \frac{5}{6} \right )^5

etc


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

8) Eksperimentet er bernoullifordelt


Svar #3
10. september 2017 af charizard123 (Slettet)

Vil P(X=6) så være (10/5) (1/6)5 og (6/6)5 ? 

Og hvorfor skriver du (10/5), kan du komme med en forklaring please og hvorfor skal jeg opløfte i 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

Antal udfald når 10 terninger med 6 sider kastes er:
6^{10}

Antal gunstige udfald er:
antal udfald med præcis 5 seksere + 
antal udfald med præcis 6 seksere + 
......
antal udfald med præcis 10 seksere
\binom{10}{5}5^5+\binom{10}{6}5^4+\binom{10}{7}5^3+\binom{10}{8}5^2+\binom{10}{9}5^1+\binom{10}{10}5^0

Sandsynligheden for "dobbelt op" er antal gunstige divideret med det totale antal udfald


Svar #5
10. september 2017 af charizard123 (Slettet)

Er antal gunstige 10, og skal jeg bare indtaste det du skrev i en lommeregner?


Svar #6
10. september 2017 af charizard123 (Slettet)

Nogle der kunne hjælpe med opgaven omd et gyldne snit?


Skriv et svar til: Gyldne snit og binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.