Matematik

Negation af udsagn

10. september 2017 af jansobieski (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude,

Jeg har fået til opgave at negere følge udsagn og det har jeg så gjort:

∃a∈R∀x∈R:x2>a ⇒x∈Q 

¬(∃a∈R∀x∈R:x2>a ⇒x∈Q ) = ∀a∈R∃x∈R:x2≤a ∧ x∉Q 

Det er jeg kommet frem til ved blandt andet at benytte mig af følgende udsagn: ¬(p⇒q)⇔p∧¬q

Mit spørgsmål går så på, om hvorvidt det negerede udsagn er sandt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

Det negerede udsagn er sandt


Svar #2
10. september 2017 af jansobieski (Slettet)

og hvordan er du kommet frem til det :) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

givet a vælg x=⌈max(1,a2)⌉ + pi

Bemærk desuden at du har skrevet "¬p∧¬q" i det negerede udsagn frem for "p∧¬q"


Svar #4
10. september 2017 af jansobieski (Slettet)

ah ja, så jeg skulle have skrevet:

∀a∈R∃x∈R:x2>a ∧ x∉Q 

"givet a vælg x=⌈max(1,a2)⌉ + pi"

hvor får du pi fra, er det bare et tilfældigt tal du har valgt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2017 af fosfor (Slettet)

x må ikke være rationelt. Derfor har jeg valgt noget med formen heltal + pi


Svar #6
10. september 2017 af jansobieski (Slettet)

når ja, selvfølgelig :) 
Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Negation af udsagn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.