Matematik

Integral regning

10. september 2017 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave a er lavet men, forstår ikke hvordan man laver b og c? Bruger N-spire


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af mathon

a)
             \small f{\, }'(x)=1+\cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af mathon

b)
             \small \small f{\, }'(x)=1+\cos(x)\geq 0 
hvorfor f(x) er voksende og dermed kun har én skæring med grafen for g(x) = c.


Svar #4
10. september 2017 af ElNino198 (Slettet)

Tak kan godt se sammenhænget


Svar #5
10. september 2017 af ElNino198 (Slettet)

Kan du også hjælpe med c)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2017 af mathon

c)
            \small A_M=\int_{0}^{a}\left (x+\sin(x) \right ) \mathrm{d}x=2

                         \small \left [ \tfrac{1}{2}x^2- \cos(x)\right ]_{0}^{a}=2

                         \small \tfrac{1}{2} a^2-\cos(a)-\left ( 0-\cos(0) \right ) =2

                         \small \tfrac{1}{2}a^2-\cos(a)+1=2

                         \small \tfrac{1}{2}a^2-\cos(a)=1                  løses med CASværktøj

                              \small a=1{.}47817

                         


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.