Matematik

Hjælp til potensregning

10. september 2017 af Emilie211 - Niveau: C-niveau

Har probelmer med denne opgave, som jeg ellers også har set andre steder herinde: 

Jeg har en tabel med nogle tal. De angiver et tovs diameter i mm og brudstykren i kg. der er tale om en POTENSFUNKTION.

jeg har fundet forskriften, som hedder:

f(x)  = 17.0922*x196192

Opgaven er således:

Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

Hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af mathon

…den forskrift ser ikke sandsynlig ud.


Svar #2
10. september 2017 af Emilie211

Hov! jeg har vidst glemt komma i den, den er således: f(x)  = 17.0922*x1,96192.... Er det rigtigt nok nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af StoreNord

--undskyld


Svar #4
10. september 2017 af Emilie211

Men det er jo ikke en eksponentiel funktion, men en potens. Dette er netop, hvad der forvirrer mig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2017 af StoreNord

f^{-1}(800)-f^{-1}(400)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2017 af mathon

              \small 2=(1+r_x)^{1{.}96192}

              \small 1+r_x=2^{\frac{1}{1{.}96192}}=1{.}42376

              \small r_x=p_x\cdot 10^{-2}=0{.}42376

                       \small \small p_x=42{.}376

Når brudstyrken ønskes dobbelt så stor, skal diameteren øges med 42,4%.


Skriv et svar til: Hjælp til potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.