Fysik

En dyppekoger

11. september 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Forum. Har ramt væggen i den her fysik opgave.
Opgaven lyder 

En dybbekoger sænkes ned i et glas med 0.300kg vand og tændes.

b) vandet er til at starte med 12.0(grader celcius) Hvor meget energi lræver det at varme andet op til 100(grader celcius) altså koge punkt.

c) Opvarmningen tager 1 minut og 45 sekunder. Ved hvilken effekt har dyppekogeren varmet vandet op?


Vi ved at varmefylden for vand er 41831J(1kg)
Kan det passe at formlen i b) som skal benyttes er Eopvarm=m*c*delta t. Bruger jeg denne formel så får jeg et eller andet sindsygt tal i Joule (1.1*10^8J) og det lyder forkert. 

Vedhæftet fil: studie.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af mathon

b) vandet er til at starte med 12.0(grader celcius) Hvor meget energi lræver det at varme andet op til 100(grader celcius) altså koge punkt.
 

                        \small Q=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2017 af mathon

c) Opvarmningen tager 1 minut og 45 sekunder. Ved hvilken effekt har dyppekogeren varmet vandet op?

                       \small P\cdot t=Q

                       \small P=\frac{Q}{t}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2017 af fosfor (Slettet)

41831 * 88 * 0.300 = 1104338.4 = 1.1 * 106 J


Svar #4
11. september 2017 af supra123 (Slettet)

fedt tusind tak. Så var jeg ikke helt ved siden af

Hvad med den her 
Spørgsmål d)

Dybbekogeren slår ikke fra selvom vandet koger. Hvor langtid går der før vandet er fordampet


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2017 af mathon

d)                  
     dyppekoger:

                        \small t=\frac{m\cdot L_{ford}}{P}

                        \small t=\frac{(0{.}300\; kg)\cdot \left ( 2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right )}{10{.}5175\; \tfrac{kJ}{s}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Svar på spørgsmål b.

Vands varmefylde er 4.183 kj/kg/Cº

Mængde energi der skal tilføres for at opvarme .3 kg vand fra 12 ºC til 100 ºC er

4.183 × .3 × 88 = 110.4 kj

Svar på spørgsmål c.

Dyppekogerens effekt i Watt.

kj = watt × (sek/1000)

110.4 = watt × (105/1000)

watt = 1051


Svar #7
11. september 2017 af supra123 (Slettet)

Tusind tak for jeres svar. Det hjalp meget!


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2017 af mathon

d)                  
     dyppekoger:

                        \small t=\frac{m\cdot L_{ford}}{P}

                        \small \small t=\frac{(0{.}300\; kg)\cdot \left ( 2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right )}{110{.}431\; \tfrac{kJ}{s}}


Skriv et svar til: En dyppekoger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.