Matematik

Bestem tallene a og b

14. september 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg er simpelthen lidt lost her..
Jeg har en lineær funktion som går gennem punktet (8,4).
Den har en absolut y-tilvækst på -6 for en absolut x-tilvækst på 3.
Hvordan bestemmer jeg tallene a og b :/ ???



Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af kuntz15 (Slettet)

Prøv at læs lidt op på linær funktioner på dette link

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-linear


Svar #2
14. september 2017 af ChristinaLK (Slettet)

Men nu hvor jeg kun kender 1 punkt? Eller er 3,-6 det andet punkt så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2017 af kuntz15 (Slettet)

At du har en absolut y-tilvækst på -6 for en absolut x-tilvækst på 3 betyder at for hvergang du går 3 frem på x-akslen er din y-værdi faldet med 6. 

Sagt på en anden måde, dit næste punkt vil alså være (11,-2) brug dernæst det punkt til så at regne din a og b konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af mathon

lineærfunktion:
                            \small a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{-6}{3}=-2

opgaven er nu ved brug af punkt-hældningsformlen at finde ligningen for linjen gennem (xo,yo) = (8,4) med hældning
a = -2:
                             \small y-y_o=a(x-x_0)

                             \small y=ax+\left (y_o-a\cdot x_o \right )


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.