Matematik

Voksende/aftagende funktioner??

14. september 2017 af yorgungozlerim - Niveau: B-niveau
Hej, nogen der kan forklare mig hvad Voksende/aftagende funktioner er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

I intervaller hvor \small f{\, }'(x)>0 er \small f(x) voksende
i  intervaller hvor \small f{\, }'(x)<0 er \small f(x) aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af Anders521

Hejsa,

en voksende funktion er en funktion hvis funktionsværdier f(x), bliver større for hver x-værdi der øges. Dvs. at f(x0) < f(x1)< ...< f(xn) for x0,<x1 ... <xn. En aftagende funktion kan beskrives på tilsvarende vis. Eller kan du også bruge svaret i #1.  


Svar #3
14. september 2017 af yorgungozlerim

#2
Hejsa,

en voksende funktion er en funktion hvis funktionsværdier f(x), bliver større for hver x-værdi der øges. Dvs. at f(x0) < f(x1)< ...< f(xn) for x0,

1= 9 • x + 2
Er den voksende eller aftagende?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af Anders521

Hej igen

#3 #2
Hejsa,

en voksende funktion er en funktion hvis funktionsværdier f(x), bliver større for hver x-værdi der øges. Dvs. at f(x0) < f(x1)< ...< f(xn) for x0,

1= 9 • x + 2
Er den voksende eller aftagende?

udtrykket 1=9x+2 er ikke en funktion, men derimod en ligning. Du har sikkert lært at funktioner navngives med bogstaver f.eks. f, g eller h. Havde dit udstryk istedet været f(x)=9x+2, så er der tale om en funktion. Og her kan man tale om en stigende eller aftagende funktion. :-)


Svar #5
14. september 2017 af yorgungozlerim

Altså det var nu mere Y1 = 9 • x + 2
Men tænkte det kunne være det samme

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2017 af Anders521

Okay,

med  Y1 = 9 • x + 2  tror jeg at du mener  Y1 = 9 • x + 2. Sådan kan man også skrive funktioner når der er flere af disse med navnet Y.   For at afgøre om  Y1 er aftagende eller stigende, er det en go´ ide identificere funktionen ud fra dens forskrift, dvs. det står til højre for lighedstegnet. 


Svar #7
14. september 2017 af yorgungozlerim

Ja det var det jeg mente.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2017 af Anders521

Hvilken slags funktion tror du Y1 er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2017 af Anders521

Her er et hint: tegn grafen for Y1 i et koordinatsystem for så kan du afgøre om den er stigende eller aftagende. :-)


Svar #10
14. september 2017 af yorgungozlerim

Er helt blank haha

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2017 af Anders521

Prøv dette program og indtast funktionen

http://hylsberg.net/funktionsplotter.html


Skriv et svar til: Voksende/aftagende funktioner??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.