Matematik

hjælp, aflevering til i morgen!

14. september 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man køber bøger på nettet i en bestemt online bogklub koster leveringen altid 29 kr. og bøgerne 127 kr. stykket.

a) Hvilke variable er relevante? Hvilken er den afhængige, og hvilken er den uafhængige?

b) Opstil en formel for denne sammenhæng. Kald prisen for og antal bøger for .

c) Beskriv i ord hvordan du vil beregne den samlede pris for 5 bøger inkl. levering. Opstil et regneudtryk til ovenstående beregning.

jeg har prøvet selv men jeg stinker til matematik for at sige det ligeud så har brug for hjælp:(

håber nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af Mathias7878

a) Du skal benytte en lineær funktion y = ax+b, hvor x er antallet af bøger og y er den samlede pris for bøgerne + levering. Y er den afhængige variable, da den afhænger af x og så er x den uafhængige variabel

b) y = 127x+29

c) Indsæt x=5 ind y, da x betegner antallet af bøger

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af ZAli (Slettet)

a*x+b

a = pris for en bog *x som er antal af bøger + b som er konstanten 29 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

a) Hvilken er den afhængige, og hvilken er den uafhængige?
Hvis det er prisen for et bestemt antal bøger man søger, så er "antal bøger" uafhængig og "pris" er afhængig.
Hvis man er interesseret i hvor mange bøger et bestemt budget rækker til, så er "pris" uafhængig og "antal bøger" er afhængig.


Svar #4
14. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

mange tak guys!!

men glemte lige det sidste spørgsmål som den idiot jeg er

d) Beskriv i ord hvordan du vil beregne antallet af bøger hvis den samlede pris er 1680 kroner. Opstil et regneudtryk til ovenstående beregning


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af Mathias7878

y = den samlede pris

Løs ligningen: y = 1680

127x+29 = 1680                      træk 29 fra på begge sider:

127x = 1651                                 divider med 127 på begge sider for at isolere x

x = \frac{1651}{127} = 13

Dvs. antallet er bøger er dermed beregnet til 13, hvis den samlede pris er 1680 kroner. 

- - -

 

 


Svar #6
14. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

ok mathas bro tak, men aller allersidste spørgsmål

hvordan laver jeg en tabel med "sammenhæng" for c) og d)?


Svar #7
14. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

opgave c og d*


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2017 af Mathias7878

Du kan vel lave et sildeben.

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/lineaer-funktion/sildeben

- - -

 

 


Skriv et svar til: hjælp, aflevering til i morgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.