Matematik

funksjonallikning

15. september 2017 af janhaa - Niveau: Universitet/Videregående

noen som løser denne funksjonallikningen:

f\left ( \sqrt{x} +\frac{1}{\sqrt{x}} \right )=2\left ( x + \frac{1}{x} \right )

skal finne

 f(x)\,?


Svar #1
15. september 2017 af janhaa

klarte den:

f(x)=2(x^2-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2017 af SuneChr

f (x) = 2·(x + √2)(x - √2) = 2(x2 - 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2017 af fosfor (Slettet)

Der gælder
2\leq\sqrt{x}+\frac{1}{\sqrt{x}}

f(x)=\begin{cases} 2(x^2-2) & x\geq2 \\ g(x) & \text{else} \end{cases}

er løsning uanset g


Skriv et svar til: funksjonallikning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.