Matematik

Problemregning 2014

18. september 2017 af NW12 - Niveau: 9. klasse

Halløj, er der nogle som kan hjælpe mig med opgave 1.2? Og giver forklaring på hvordan man løser den, og evt.  1.3:

Hvor mange store bægre kaffe kan der cirka blive af 500 g
kaffebønner?

En lille kaffekop koster 6 kr. En stor koster 10 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2017 af Mikkeldkdk

1.2

tip

1 dL = 100 ml

Omregn dL til liter

   6 kr. = 1,5 deciliter 0,1 liter = 0,15 L
   10 kr. = 2,5 deciliter * 0,1 liter 0,25 L


Svar #2
18. september 2017 af NW12

Så svarene på opg. 1.2 er 0,15 l og 0.25 l?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2017 af Mikkeldkdk

Der går 10 dl på en liter

10dL/1,5dL = 6,6666666667

6,6666666667*6kr = 40 kr pr liter kaffe.

10dL/2,5 = 4

4*10kr = 40 kr pr liter kaffe. 

Det vil sige at prisen er den samme.  Svar på opgave 1.2


Svar #4
18. september 2017 af NW12

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Problemregning 2014

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.