Matematik

Trigonometri

18. september 2017 af xxtwistedxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået i stå på den her opgave ved B)

Har regnet |MC| og vinkel C, men kan ikke komme videre.

Kan regne vinkel M i ABM eller |BF|, men kan ikke komme ind i ABM og finde en vinkel eller side mere.

https://i.imgur.com/bZXIanU.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Når mb er medianen på b, så er M midtpunktet af AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2017 af mathon

               \small \left | MC \right |=\sqrt{12^2+10^2-2\cdot 12\cdot 10\cdot \cos(50^\circ)}


Svar #4
18. september 2017 af xxtwistedxx (Slettet)

Tak skal du have, havde helt glemt at det var brugbart.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2017 af mathon

     Vinkel C er spids.

                                      \small C_{spids}=\sin^{-1}\left (12\cdot \tfrac{\sin(50^\circ)}{\left | MC \right |} \right )


Svar #6
18. september 2017 af xxtwistedxx (Slettet)

Hvad med opgave B i den her: https://i.imgur.com/HnRCHmu.png

Har jeg ikke brug for en vinkel eller side mere for at kunne regne noget i ABC?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2017 af fosfor (Slettet)

#6 Nej du kender vinkel A i ABC

"A i ABC" = 60.1 - "A i ACD"


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.