Matematik

Lineær regression

19. september 2017 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

I den vedhæftede fil, kan I se sammenhængen mellem hvor lang tid det tager for 500 elever at indtage genstande til en gymnasiefest. Jeg har sat tallene ind på et regneark og fik regneforskriften: y=1,46845x+2,8932.
Jeg har nu brug for hjælp til 2 opgaver. Den ene:
-Hvor mange genstande har man drukket efter 21 timer (her tænker jeg, at man sætter 21 på x'ets plads=1,46845*21+2,8932=33,73 genstande)
Den anden opgave
- Hvor lang tid går der førend man har drukket 43 genstande? (det er især denne opgave, jeg har svært ved)
Er der nogen, der vil være søde at hjælpe mig? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af bach3103 (Slettet)

Den første opgave har du helt ret i!

- I den anden opgave kender du y værdien, og kan derfor beregne hvad resultatet skal give ved hjælp af en ligning, det bliver altså 43=1,46845x+2,8932, og så er det bare at minusse med to på begge sider, og derefter dividere med 1,46845 på begge sider for at få resultatet :)


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.