Kommentarer til Studieportalen.dk

klodsede "regler"

25. september 2017 af Stygotius

Kompendiet (og videoen) om det "kæmpestore" problem hvorvidt tillægsord skrives i ét eller to ord er, som så mange andre af SPs videoer, forvrøvlede og forvirrende.

Man skriver: "Tillægsord skrives sammen, når, der ikke kan sættes et "og" ind mellem de to ord. Det betyder, at hvis det lyder fjollet med et og mellem dine to tillægsord, skriver du dem i et ord.".

Det er mildest talt ret hjælpeløst formuleret.  

?Tillægsord skrives sammen?  med hvad?  Da ikke med andre tillægsord da de fleste af de eksempler der gives, ikke består af to tillægsord men af et adverbium og et adjektiv.

Videre læser man: "Det betyder, at hvis det lyder fjollet med et og mellem dine to tillægsord, skriver du dem i et ord."    Ja, hvad ellers?  -i 1 sætning?   Talordet 1 bør skrives "ét", ikke lige som artiklen "et".

Om en eller anden synes  noget lyder "fjollet", er nok en dårlig og ret flydende retskrivningsregel. Hvorfor íkke skrive det simple: "Der gælder den samme regel som for de sammensatte navneord" , dvs.                 1 tryk = 1 ord,   2 tryk = 2 ord. (-som man burde have formuleret det)

Mener man ikke at man har en vis pligt til at formulere sig korrekt på et sted som Studieportalen og  ikke skrive ting som: " Udsagnsledet viser tiden i sætningen " og "Udsagnsordene er dem, der viser, hvad...." ?

Man læser også: "Udover handling så beskriver de også tiden,  de hjælper os med... "                            _"_     "        "  :  "Udsagnsordene kan du ofte finde ved at sætte jeg foran dem."

Hvad med "Han elsker at svømme"??   (jeg svømme?)


Skriv et svar til: klodsede "regler"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.