Fysik

Lydbølger

27. september 2017 af supra123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har lige et hurtigt spørgsmål. 

Menneskeøret kan opfange lyde i frekvensområdet [20Hz, 20kHz] 
beregn det tilsvarende bølgeinterval, ved at bruge lydhastigheden ved 20 grader C

Vi ved at lydens hastighed er 340m/s ved 20 grader C

Hvordan skal opgaven gribes an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af swpply (Slettet)

v = \lambda\cdot f

Hvor v er bølgensudbredelseshastighed, λ er bølgelængden og f er frekvensen af bølgen.


Svar #2
27. september 2017 af supra123 (Slettet)

aha.. skal i gang med noget isolering. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Ja, du skal isolere λ i ovenstående ligning.

Derefter skal du bruge at v = 340 m/s og endepunkterne for fekvens intervallet [20 Hz, 20 kHz].

NB. ovenstående ligning gør sig altid gælende for bølger. Også lys, idet tilfælde er v = c hvis du betragter lys udbredelse i vakuum.


Svar #4
27. september 2017 af supra123 (Slettet)

super tak 

 

Vedhæftet fil:løsning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2017 af swpply (Slettet)

v


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Hvad er det du prøver at beregne i oventående ??


Skriv et svar til: Lydbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.