Fysik

Force og Motion

27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig prøvet nu, men kan simpelthen ikke få den løst... Håber der en der kan hjælpe mig i gang..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpe, men du har ikke specificeret hvilken af de tre ovenstående opgaver der volder dig vanskligheder :-)


Svar #3
27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Oh, det er opgave 3 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af swpply (Slettet)

I tilfælde af at der er tale om opgave 3:

Brug konventionen at accelerationen a er positiv, såfremt at lodet på 10 kg. falder imod jorden.

Laver du et kraftdiagram og opskriver newtons 2 lov for de tre masser, har du at

                                                \begin{align*} m_1a &= T_1-\mu m_1g \\ m_2a &= T_2-T_1-\mu m_1g \\ m_3a &= m_3g - T_2 \end{align*} 

addere du nu alle tre overstående ligninger sammen, finder du at

               \begin{align*} (m_1+m_2+m_3)a &= T_1-\mu m_1g + T_2 - T_1 - \mu m_1g + m_3g-T_2 \\ &= (m_3 - 2\mu m_1)g \end{align*}

hvorfor

                                                  \begin{align*} a = \frac{m_3 - 2\mu m_1}{m_1+m_2+m_3} g \end{align*}.

Hvor m= 2.0 kg, m2 = 3.0 kg, m3 = 10 kg og μ = 0.30.

— Jeg lader dig om at taste de relevante værdier ind i lommeregneren.

— Prøv om du ikke kan finde algebraiske liginger for T1 og T2, nu hvor du kender a.

Og skriv indelig hvis der er noget i overstående der ikke er klart.


Svar #5
27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

YES!!!!! wuhu, mine tanker omkring min tegning var næsten korrekte! Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2017 af swpply (Slettet)

You are welcome.

— Det er utroligt hvad et fortegn eller en glemt kraft kan gøre ved et resultat ;-)

Er det foresten University Physics ogaven er fra ??


Svar #7
27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Principles of physics


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2017 af swpply (Slettet)

Hmmm, den kender jeg ikke. Forhåbentligt er den bedre end bogen jeg tænkte på ;-)

God fornøjelse med studiet :-)


Svar #9
27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Mange tusinde tak for hjælpen og hav en forsat go' aften :P 


Svar #10
27. september 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Og på gensyn forhåbentligt ^^


Skriv et svar til: Force og Motion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.