Matematik

opsparing og lån

28. september 2017 af Nunu33 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der indsættes hvert år 5.000 kr. på en bankkonto. Den årlige rente er 2,5 %
Beregn kontoens indestående umiddelbart efter den 5. indbetaling. (2 decimaler)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af peko (Slettet)

5000*1,025 = 5125

5125 + 5000 (første indbetling) = 10125*1,025 = 10378,125

10378,125 + 5000 (anden indbetaing) = 15378,125*1,025 = 15762,5781

osv.

Kan du se systemet?

2,5% = 0,025, men du er interesseret i at hele beløbet vokser med 2,5% så derfor lægger du 1 til de 0,025 --> 1,025.


Svar #2
29. september 2017 af Nunu33 (Slettet)

mange tak ;-)


Skriv et svar til: opsparing og lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.