Matematik

logaritmer

01. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pHværdien defineres som pH = -log(c).

c betegnes som koncentrationen af en ion og målet i mol pr. liter. 

hvordan bestemmer jeg koncentrationen c i en væske med pH=2,2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2017 af SuneChr

Man har
- log c = 2,2
log c = - 2,2
c = 10- 2,2


Svar #2
01. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

hvorfor de "10"? og tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2017 af SuneChr

I forb. med pH benyttes 10-tals logaritmen
y = log x  ⇔  x = 10y


Svar #4
01. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

dvs. koncentrationen er derfor . 10^(-2,2) = 0,006309?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2017 af SuneChr

Ja.


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.