Matematik

Bestem værdi af b

01. oktober 2017 af ChristinaLK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Parabel ligning: y=0,5x^2-0,5x-3 og en ret linje y=1,5x+b

Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop et fælles punkt. 

Jeg bliver nødt til at have ovenstående skåret ud i pap. Jeg forstår det simpelthen ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af mathon

Kun ét skæringspunkt
kræver:
                    \small 0{.}5x^2-0{.}5x-3=1{.}5x+b

                    \small 0{.}5x^2-2x-(3+b)=0
og
                    \small d=(-2)^2-4\cdot 0{.}5\cdot \left ( -\left ( 3+b \right ) \right )=0                               

                 


Skriv et svar til: Bestem værdi af b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.