Matematik

Matematik opgave

01. oktober 2017 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Virus-sygdommen Kopper vil (som udgangspunkt og uden indgriben eller vaccinationer) sprede sig med en hastighed der er proportional med antallet af smittede. Hvis vi antager at noget virus slipper ud I en ikke-vaccineret befolkning så der til at starte med er 3 smittede og den første dag efter udbruddet er 18 smittede, hvor mange smittede er der så den 7. dag efter udbruddet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af SuneChr

Lad antallet af smittede, til tiden x, være lig y(x).
Da har vi proportionaliteten
y '(x) = k·y(x)
Løs ligningen og beregn k, da det er givet, at
y(0) = 3    y(1) = 18
Find derefter  y(7)


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.