Fysik

Omdrejningshastighed

02. oktober 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hej håber at i kan hjælpe.

En cykel, hvor diameteren af cykelhjulet er 28" ,køre med hastigheden 18km/h.

Beregn hjulets omdrejningshastighed angivet i o/min.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af mathon

                 \small \small d= 28'' = 0{.}7112\;m                     \small \small 18\;\tfrac{km}{h}=5\;\tfrac{m}{s}=300\tfrac{m}{min}


Svar #2
02. oktober 2017 af Kristensenalex

Er det så

0,7112*300= 213,36 o/min.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2017 af mathon

omk = \small \pi \cdot d=\pi \cdot \left (0{.}7112 \;m \right )=2{.}2343\; m

antal omd
                      \small N=\frac{300\; \tfrac{m}{min}}{2{.}2343\; \tfrac{m}{omd}}=


Skriv et svar til: Omdrejningshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.