Matematik

skæringspunkt lineære funktioner

02. oktober 2017 af mikkel981 - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvis jeg har en forskrift. f.eks. f(x)=2x+6. Og jeg skal undersøge om det går gennem et punkt. F.eks. (5,6). Hvordan gør jeg så?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af Mathias7878

(5,6) er et koordinatsæt, dvs. (x,y)

Du ved her, at alle punkter, der ligger på grafen, opfylder funktionsforskriften f(x). Indsæt da koordinatsættet ind i f(x)

f(5) = 6

Hvis overstående er opfyldt går grafen gennem punktet

f(5) = 2*5 +6 = 10 + 6 = 16

Dvs. punktet (5,6) går ikke gennem grafen

- - -

 

 


Svar #2
02. oktober 2017 af mikkel981

Okay så grafen går igennem (5,16)?

Kan man egentlig også gøre det omvendt, altså at man sætter y ind i forskriften, hvis ja hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2017 af Mathias7878

Ja, dvs. at grafen går gennem punktet (5,16) og ikke (5,6)

Altså jeg har jo sat y-værdien ind? Som skrevet i #1 krævede det, at f(5) = 6, dvs. når x = 5 indsættes ind i f(x) skal det give 6, dvs. y-værdien skal være lig 6, når x=5

Note hertil: f(x) = y, hvis du ikke helt vidste det

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2017 af mathon

Du ved her, at alle punkter, der ligger på grafen, opfylder funktionsforskriften f(x) dvs liggerpå den rette linje. Indsæt da koordinatsættet ind i f(x) = 2x+6

f(5) = 6

Hvis overstående ligger punktet på den rette linje.

f(5) = 2*5 +6 = 10 + 6 = 16


           Dvs. punktet (5,6) går ikke gennem grafen   er fagligt nonsens.

Dvs. punktet (5,6) ligger ikke på den rette linje.


Skriv et svar til: skæringspunkt lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.