Matematik

Komplekse tal

02. oktober 2017 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ifht. til denne opgave er jeg i tvivl om hvordan jeg løser hele opgave 2.

a) Hvor jeg skal opskrive v_o(t) har jeg brugt at v_p = 1/z 

v_p's radius er derfor R = 1/|z| og Arg(1/z) = -Arg (z) = arcTan(b/a) 

Det sidder jeg så ind. så det bliver 1/|z| * cos(omega*t+arcTan(b/a))

Så langt så godt, nu skal jeg derefter tegne et dobbelt log graf uden tal, her er jeg lidt lost... Måske er det fordi min v_o(t) er lavet forkert?

Vedhæftet fil: Opgaven.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af StoreNord

Jeg tror det er noget med at du skal finde real-delen hhv imaginær-delen. Så skal du kvadrere hver af dem og lægge sammen. Derefter skal du ta kvadratroden af kvadrat-summen for at få et reelt tal.

Det er vel ikke et Bode-plot, du skal lave?


Svar #2
02. oktober 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

Det bliver et bode-plot, men den generalisering opgaven vil have jeg laver, forstår jeg ikke. Bodeplottet afhænger jo meget af hvor stor R og Ck er ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2017 af peter lind

Hvad er z?

du skal finde re(vpeiωt) = re(k/(1+iωRCk)eiωt) = re(k(1-iωRCk)/(1+ω2R2Ck2)(cos(ωt)+isin(ωt))


Svar #4
02. oktober 2017 af Mathnerdsx (Slettet)

hvorfor gå igennem besværet og bruge kompleks konjugeret Peter lind :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2017 af peter lind

Det er det opgaven ligger op til. Du skal finde V0(t )= A(ω)cos(ωt+φ) først


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.